15 Eylül 2015 Salı

Efsane dedigimiz eski oyunlar

                        Efsane dedigimiz eski oyunlar



                                                        AGE OF EMPİRES 




Age of Empires (Türkçe: İmparatorluklar Çağı), 1997 yılında Ensemble Studios tarafından yapılan ve Microsoft tarafından piyasaya sürülen gerçek-zamanlı strateji oyunudur. Tarihi gerçeklerden kaynak aldığı senaryosu ile dikkat çeken oyunda, Taş Devri döneminden Demir Çağına dek süren bir zaman ele alınıyor. Motoru Genie ile de dikkat çeken oyun, 2B bir grafik 
dokusu kullanmasına rağmen o dönem için görülmemiş grafikleriyle de öne çıktı.



                                                      DOOM



Doom (dizilir DOOM resmi belgelerde) [ 1 ] bir olan 1993 bilim kurgu korku temalı first-person shooter ile (FPS) video oyununu id Software . Bu first-person shooter türünün popülariteye başlattı ettiği için, video oyun endüstrisinin en önemli ve etkili başlıklarından biri olarak kabul edilir. Orijinal oyun üç dokuz seviyeli bölüm ayrılmıştır ve üzerinden dağıtılan shareware ve mail order . Ultimate Doom , dördüncü bölüm içeren orijinal oyunun güncellenmiş sürümü, 1995 yılında yayımlanan ve perakende satıldı.





                                              QUAKE 



Quake is a first-person shooter video oyunu , tarafından geliştirilen id Software tarafından yayınlanan GT Interactive 1996 yılında bestelediği ve müzik özellikli Trent Reznor ve Nine Inch Nails . Bu popüler ilk oyun Quake serisi . [ 2 ] silah geniş bir dizi kullanarak çeşitli canavarlar mücadele ederken oyunda, oyuncular çeşitli labirent gibi, ortaçağ ortamlar üzerinden kendi yolunu bulmak zorundadır.

id en halefi Doom serisi, Quake birçok yönden teknoloji ve selefinin oyun üzerine inşa. Aksine Doom motoru daha önce, Quake motoru tam gerçek zamanlı 3D render ve erken destek sundu 3D hızlandırma yoluyla OpenGL . Sonra Doom çok oyunculu sevdirmek yardımcı deathmatches , Quake . çeşitli multiplayer seçenekleri ekledi Online multiplayer ile, giderek daha yaygın hale QuakeWorld gibi güncelleme ve yazılım QuakeSpy bulma ve çok daha kolay ve daha güvenilir internette diğer rakiplerine karşı oynamanın verme sürecini. Çeşitli çok oyunculu mods dahil geliştirilen edildi Team Fortress ve bayrak çekme .


                                   RETURN TO CASTLE WOLFENSTEİN



Return to Castle Wolfenstein , bir olan first-person shooter video oyunu tarafından yayınlanan Activision ve başlangıçta için 19 Kasım 2001 tarihinde yayımlanan Microsoft Windows , PlayStation 2 , Xbox , Linux , Morphos , ARoS ve Macintosh . Tek kişilik bir oyun oldu geliştirilen tarafından Gray Matter Interactive ve Sinir Yazılım onun çok oyunculu modu. geliştirdiği id Software , yaratıcıları Wolfenstein 3D , geliştirme nezaret ve yönetici yapımcı olarak yatırılacaktır edildi. Çok oyunculu tarafı sonunda oyunun en popüler parçası haline geldi, ve tarz etkili oldu. Hasar Splash , bir bağımsız sahipli oyun geliştirici Londra , Yıl baskısının Oyunu haritaların bazı yarattı. Splash Damage da indirilebilir bir çok oyunculu olarak adlandırılan, sadece netice geliştirdi Enemy Territory: Wolfenstein . internet üzerindeki en popüler ücretsiz indirilebilir oyunlardan biridir, [ 2 ] başlıklı bir başka netice, Wolfenstein , 18 Ağustos 2009 tarihinde serbest bırakıldı.




                                                 PAC-MAN




Pac-Man Namco tarafından yapılmış bir arcade oyunudur. 1980 yılında çıkmış ve kısa sürede popüler bir oyun olmuştur.

Pac-Man'de oyuncu labirent içerisinde hareket ederek sarı diskleri bitirmeye çalışır. Hayalet ve canavarlardan kaçarak, hedefi tüm küçük diskleri toplamak olan oyuncu, toplayınca diğer aşamaya geçer. Extra puanlar için çıkan meyveleri toplamak yeterlidir. Büyük sarı diskleri aldığında, canavar ve hayaletler maviye dönüşür ve bir süreliğine yenilebilir duruma gelirler. Oyunun Türkiye'de ilk olarak Atari 2600 kartuşları Dobishko etiketi olarak piyasa sürülmüştür. Oyun Japonya'da Puck-Man olarak çağrılıyordu. Fakat bazı vandallar "P" harfini "F" yapınca, oyun Amerika'da Pac-Man olarak çıktı.



                                                 SÜPER MARİO



Mario  video oyun tasarımcısı Shigeru Miyamoto tarafından yaratılan ve Nintendo'nun çıkardığı Mario oyun serisinin ana karakteri olan hayali karakterdir. Donkey Kong'dan günümüze kadar 200'den fazla video oyununda yer almıştır.

Mario, kardeşi Luigi ile muslukçudur. Prenses Peach'i kaçırmaya çalışan kablumbağa benzeri bir karakter olan Bowser'ı durdurmaya çalışmaktadır. Mario'nun Donkey Kong ve Wario da dahil olmak üzere birçok düşmanı bulunmaktadır. 1995 yılından beri karakteri Charles Martinet seslendirmektedir..[1]

Nintendo'nun maskotu olarak Mario'nun dünyanın en ünlü video oyunu karakteri olduğu söylenebilir.[2] 210 milyondan fazla satış rakamına sahip olan Mario, en çok satan video oyunudur



                                                        FİFA 2005
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.




FIFA Football 2005 veya kısaltılmış haliyle FIFA 2005 Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA)'nın Electronic Arts'a lisans vererek ürettiği FIFA serisinin 10.oyunudur.Oyun bütün Dünyada 8 Ekim 2004 tarihinde piyasaya sürülmüştür.



                                               WİLL ROCK 




Will Rock Kuzey Amerika'da 9 Haziran 2003 ve Avrupa'da 13 Haziran 2003 tarihinde yayınlanan birinci şahıs nişancı video oyunudur.

Bu ilk oyun Saber Interactive'in Saber 3D oyun motoru ile geliştirilmiş ve Ubisoft tarafından yayınlanmıştır. Medya oyuna çok büyük bir ilgi göstermemiştir. Fakat oyun yorumcuları arasında görüş ayrılıklarına sebep olmuştur, 90puan'dan 20puan'a kadar birbirini tutmayan puanlar verilmiştir.[1], ve bazıları oyunu Serious Same benzetmiştir.[2]

Oyunda oyuncular Willford Rockwell karekterini alabilirler. Willford Rockwell, Willford Rockwell'in kız arkadaşı Emma'yı kaçıran tanrıların tanrısı Zeusu ve mitolojik Antik Yunan yaratıklarını hayata geri döndürmeyi başaran fanatik bir grup olan Olympian Restoration Army (ORA)'nin sonrasında kalan bir arkeoloji öğrencisidir. Willford Rockwell Prometheus tarafından, ateş ve zanaat'in Yunan Titanlarını, Zeus'u ve onun hizmet eden köleleri yok etmek ve kız arkadaşını kurtarmak için işe alınmıştır.

Tek oyunculu ve Kooperatif oynanış versyon oyunlarında 10 adet bölüm bulnmaktadır. Birçok oyun yorumcusu oyunda saldıran düşman sayılarına değinmiştir.[3] Oyunun bazı noktalarında farklı türde düzinelerce düşmanın size saldırması mümkündür. Oyunda axe-throwing minotaur gibi bazı yaratıklar öldüğünde ikiye bölünerek tekrar canlanabilir, ayrıca oyunda birçok silah türü mevcuttur: asitli, atomik ve Medusa silahları. Birkaç standard pistol, pompalı, Türk oku, fireball thrower, minigun ve elbombaları. Hatta silah olarak bir kürek bile mevcuttur.




                                               DELTA FORCE1





 1. Özel Kuvvetler Operasyonel Delta Kolu) — yaygın isimleriyle Delta, Delta Force veya Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı'nca Combat Applications Group (Türkçe: Muharebe Başvuru Grubu) olarak bilinir, elit Special Operations Force (SOF) (Türkçe: Özel Operasyon Kuvveti) ve Joint Special Operations Command (JSOC) teşkilatını tamamlayan unsurdur. Birleşmiş Devletler'in iki birincil anti-terörist biriminden biridir, diğeri ABD Navy DEVGRU, aynı zamanda SEAL team Six olarak bilinmektedir. Delta Force, özel en iyi operatörlerden ve özel eğitimlerden geçirilmiş ve dikkatlice seçilmiş ordu askerlerinden oluşmaktadır.

Delta Force'un birincil görevi anti-terörizm, isyan karşıtlığı ve ulusal arabuluculuk operasyonlarıdır, buna rağmen birçok gizli görevleri üstlenen fazlasıyla esnek bir teşkilattır, bu gizli görevler dahilinde rehine kurtarmak, baskın yapmak ve gizli düşman güçlerini ortadan kaldırmak bulunmaktadır. Delta Force, İngiliz Special Air Service (SAS) (Türkçe: Özel Hava Hizmeti)'e benzer şekilde yürüttüğü atfında bulunulmaktadır




                                                              FARCRY 1





Far Cry Almanya'da Crytek tarafından geliştirilmiş ve üç Türk yazılımcının da arasında bulunduğu Ubisoft tarafından yayınlanan oyun, 23 Mart 2004'te Microsoft Windows için satışa sunulmuştur. Far Cry dört ay içinde 730,000 adet satılmış ve halen dünya çapında 1 milyonun üzerinde kopyası satılmaktadır. Orijinal oyunu çeşitli konsollar için üretilmiş ve Far Cry adında bir film çekilmiştir.

Oyunda Mikronezya’da bir tekne kiralama şirketi sahibi olan Jack Carver’ı yönetiyorsunuz. Hırslı bir gazeteci olan Valerie Cortez’e Cabatu adalarına eşlik etmek gibi basit bir işi yaparken, o cennet gibi yerler birden cehenneme dönüşüyor. Oyun genetik mühendisliğinde silahlanmanın tehlikelerine dair konusal ögeler içermektedir ve Krieger adında deli bir bilimadamınca oluşturulmuş biçimsiz yaratıkların ve yerli adalıların soykırımı görülmektedir.

Far Cry'daki arazi bölgeden bölgeye fazlasıyla değişiyor. Pasifik'te kurgulanmış bölgede geçiyor. Kıyıları da kapsayan manzaralar, yoğun yağmur ormanları, çok yüksek kanyonlar, madenler, bataklıklar, ve hatta yanardağ ormanları bulunmaktadır. Sade kıyılarından görünen alanları ve özenilerek yapılmış ordu kampı kompleksleri, bir yeraltı tapınağı, ve ileri teknoloji araştırma laboratuvarları da vardır. Bu yapılar Japon İmparatorluk Kara Kuvvetleri'nden ve sığınaklarından kalmıştır.


                                                                    GTA VİCE CİTY



Grand Theft Auto: Vice City veya kısaca GTA: Vice City, Rockstar North tarafından geliştirilen ve üçüncü şahıs nişancı perspektifinden oynanan aksiyon-macera türündeki video oyunu. Oyunun PlayStation 2, Xbox, xbox 360,playstation 3 PC, iOS ve Android versiyonları mevcuttur.

Oyun, PlayStation 2 konsolları için Kuzey Amerika'da 29 Ekim 2002, Avrupa ve Avusturalya'da 8 Kasım 2002'de satışa sunulmuştur. Oyunun Windows sürümü için Kuzey Amerika'da 1 Mayıs 2003, Avrupa'da ise 5 Mayıs 2003'te satışa sunulmuştur.

Vice City, 1980'lerin Amerika'sında geçer. Oyun 1986'da Miami örnek alınarak tasarlanmış olan Vice Şehri'nde hapisten yeni çıkmış bir mafya üyesi olan Tommy Vercetti karakteri üzerine kuruludur. Oyunda Grand Theft Auto 3'teki grafik motoru kullanılmıştır.



                                                      CRASH BANDİCOOT







Crash Bandicoot bir Amerikan dizi platformu video oyunları . için başlangıçta özel serisi, Sony PlayStation , tarafından oluşturuldu Andy Gavin ve Jason Rubin kendi görev süresi boyunca Yaramaz Köpek için Sony Computer Entertainment . Yaramaz Köpek onun anlayışı bu yana, dizi çoklu platformlarda çıktı ve gitti çeşitli geliştiriciler aracılığıyla ve birçok türlerini kapsayan etti. serisi dünya çapında on sekiz oyun ve sevk 40 milyon kopya toplam vardır.

oyunlar çoğunlukla hayali Wumpa Adaları, güneyinde yer alan bir adalar üzerinde ayarlanır Avustralya diğer yerlerde yaygın olmasına rağmen,. serisinin ana oyunlar ölçüde platformers, ancak birkaç farklı spin-off olan türler . Serinin kahramanı bir olan antropomorfik bandicoot adlı Crash olan sessiz hayatı Wumpa Adaları genellikle oyunların ana tarafından kesilir, antagonist , Doktor Neo Korteks Crash yarattı ve şimdi onun ölümünden daha az bir şey istiyor. Oyunların çoğunda Crash Cortex yenmek ve o olabilir herhangi bir dünya hakimiyeti planlarını bozmak gerekir.






                                                  CONTRA 
 










                                                     METAL SULUG





Metal Slug, ilk olarak 1996'da çıkan iki boyutlu, karakterin devamlı ilerleyip düşman yok etmesine dayanan (shoot 'em up) bir video oyunu serisidir. SNK firması tarafından yapılmış, ilk olarak Neo Geo platformunda yer almıştır. Daha sonra PlayStation, Xbox, Nintendo Wii gibi platformlar için de geliştirilmiştir.

Oyuna "Metal Slug" ismi tasarım ekibinden Meeher'in başlangıçta sülük gibi sürünebilen metal savaş araçları olan bir oyun yapmak istemesi nedeniyle verilmiştir. Daha sonra Contra ve Turrican isimli oyunlar gibi "run and gun" tarzı bir arcade yapılması istenmiştir.[1]



                                                      DİABLO





Diablo (İspanyolca Şeytan) PC ve Macintosh için Blizzard tarafından 1996'nın Ekim ayında piyasaya sürülmüş, karanlık bir ortama sahip bir aksiyon-rol yapma oyunudur.

Çıktığı zamandaki bilgisayar oyunlarına kıyasla, elle çizilmiş bitmap grafikleri, kolay kavranan oyun yapısı ve yüksek oynanabilirliği ile firmaya ve oyun türüne büyük popülerlik kazandırmıştır. Öyle ki bilgisayar oyunları tarihinde az görünür bir şekilde başka bir firma Diablo'ya ek görev paketi (Hellfire, Sierra On-Line Entertainment Inc.) çıkarmıştır.

Oyunun takipçisi Diablo 2 hikâyeyi kaldığı yerden devam ettirmektedir.



                                        DUKE NUKEM


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 960x600.




Oyun, yakın bir gelecek olarak isimlendirilen 1997'de geçmektedir. Dr. Proton isimli çılgın bilimadamı, dünyayı kendi tasarladığı robotlar ile ele geçirmek istemektedir. Duke Nukem, CIA tarafından Proton'u durdurmak ile görevlendirilir. Oyunun bölümleri sırası ile yıkılmış Los Angeles'da, Dr. Proton'un ayda yer alan gizli merkezinde, son olarak gelecekte geçmektedir.





                                            MAXPAYNE







Max Payne, Finlandiyalı Remedy Entertainment tarafından geliştirilip, 3D Realms tarafından üretilmiş ve Gathering of Developers tarafından da yayınlanmış bir üçüncü şahıs nişancı oyundur. Oyun, 21 Mayıs 2001 tarihinde önce Windows için çıkarılmış ardından 22 Şubat 2002 tarihinde Rockstar Games tarafından Microsoft Xbox ve 21 Nisan 2002 tarihinde Sony PlayStation 2 versiyonları yayınlanmıştır. Ayrıca Macintosh platformu için 2002'nin Haziran'ında MacSoft tarafından Kuzey Amerika'da ve dünyanın geri kalanı için de Feral Interactive tarafından yayınlanmıştır. Şu anda Max Payne Mobile iPhone ve Android için de Rockstar Games tarafından yayınlanmıştır.





                                                 PAİNKİLLER





Painkiller is a first-person shooter video oyunu Bu tarafından geliştirilen 12 Nisan 2004 tarihinde yayımlanan Polonyalı oyun stüdyosu Can Fly İnsanlar tarafından yayınlanan DreamCatcher Interactive 



                                                           WOLFİED








Volfied,1989 yılında Taito tarafından hazırlanmış bir video oyunudur. 
Başka bir gezegende yaptığı işi bitiren bir pilot, kendi gezegeni Volfied'a döndüğünde gezegenini ele geçirmeye çalışan garip uzaylılar görür. 



 GOAL3





Goal! 3: Taking on the World (Dünya'yı Sallamak) ,Gol film üçlemesinin 3. filmidir. İlk iki filmde olduğu gibi 3. filmde de yönetmenliği Steve Renolds, senaryo ve yapımcılığı ise Mike Jefferies üstlenmiştir. İlk iki filmden farklı olarak 3. film sinemalarda oynamayacaktır. Ama 15 Haziran 2009'da İngiltere'de DVD ve Blu-Ray olarak satışa sunulacaktır. Bu filmde Tamer Hassan isimli bir Kıbrıs Türk'ü de rol almaktadır






                                     TANK 1990
 

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 700x671.





                                BOMBERMAN





Bombacı ( ???—?? Bonbaman ? ) (olarak da bilinir dynablaster veya Dyna Blaster Avrupa'da [ 1 ] bir olan) Stratejik , labirent tabanlı video oyunu serisinin orijinal tarafından geliştirilen Hudson Soft . [ 2 ] [ 3 ] orijinal oyun yayımlanan 1983 ve Yeni oyunlar beri düzensiz aralıklarla yayınlanmıştır. 2000'li yıllarda çeşitli başlıklar adam Japon oyun şirketi tarafından yayınlanan Konami satın aldıkları zaman serisinin tam kontrol kazandı ve 2012 Bugün Hudson emilir, Bombacı 70 üzerinde yer almıştır [ 4 ] Tüm Nintendo dahil olmak üzere sayısız platformlarda farklı oyunlar ( platformlar için tasarruf 3DS ve Wii U birkaç yanı sıra,) anime ve manga . Onun imtiyaz tüm zamanların en başarılı ticari biridir.



                                     TEKKEN 





Tekken ( Japon : ??? "Demir Yumruk") is a dövüş oyunu , oluşturulan geliştirilmiş ve yayınlanan franchising Namco (daha sonra Bandai Namco Oyunlar ). Orijinal başlayarak Tekken 1994 yılında, seri birkaç devam filmi yanı sıra güncelleştirmeleri ve spin-off başlıkları aldı. serisi de üç film ve diğer medya içine adapte edilmiştir. Dizinin resmi İngilizce adı her zaman tüm harflerle (yazılır TEKKEN için kısaltılmış, TK ).

ana serisi her oyunda hikaye Mishima Zaibatsu şirketi tarafından barındırılan Demir Yumruk Turnuvası Kralı olayları, belgelemektedir. Ödül tipik sonra kazanan aşağıdaki turnuvaya ev sahipliği yapmaya izin verir şirketin kontrolü



                                MORTAL KOMBAT






Mortal Kombat (MK), Midway Games yapımı dövüş oyunu. Dijitize edilmiş grafiklerden oluşan karakterleri ve şiddet içeren yapısı ile bilinmektedir. İlk olarak atari konsollarında çıkmış ve elde ettiği hayran kitlesine karşılık serinin diğer oyunları bilgisayarlara da uyarlanmıştır. Çıkışında yarattığı farklılık, zamanının oyunlarında, grafikler hep çizim iken ilk defa bir dövüş oyununda birebir gerçek resimlerden oluşan hareketli animasyonlar ile yaratılmış karakterler barındırmasıydı.



                             THE KİNG OF FİGHTERS





King of Fighters, SNK'nın tüm oyunlarından en popüler karakterleri bir araya getirerek yarattığı dövüş oyunu serisidir. İlk oyunu 1994 yılında çıkmıştır, 4 bölümlük kısa bir OAV serisi mevcuttur. Çıktığı seneki çoğu dövüş oyununun aksine, bire bir dövüş sistemi yerine üçe üç dövüş sistemine sahip ilk oyundur





                                         TETRİS







Tetris (Rusça: ??´????), ilk olarak Haziran 1985'de Rus bilgisayar mühendisi Aleksey Pajitnov tarafından tasarlanan, 6 Haziran 1984 tarihinde yayınlanmış bir bulmaca oyunudur.[1] Bilgisayar ortamında oynandığı gibi, asıl olarak bu oyuna yönelik çıkan oyun aletlerinde de popüler olmuştur. Özellikle 1990'larda oldukça popüler olmuştur. Pajitnov, oyunun ismini nümerik önek Tetra ile sevdiği spor olan tenisin birleşmesinden türetmiştir. Rekorlar kitabının verilerine göre tüm zamanların en çok oynanan 6. oyunudur




                                         CİRCUS


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1724x1230.





Bir sirk içerebilir sanatçılar bir şirket palyaçolar , akrobatlar , eğitimli hayvanlar, trapez eylemleri, müzisyenler, Hoopers , ip yürüyüşe , jonglörler , unicyclists ve diğer nesne manipülasyon ve dublör odaklı sanatçıları. Terim 'sirk' da, 150 yıl, modern tarih boyunca çeşitli biçimlerini izledi performansı açıklar. Philip Astley o İngiltere'de 1768 yılında ilk sirk açıldığında, modern sirk 'baba' olmak ile yatırılmaktadır. Erken sirkler neredeyse sadece binicilik gösterileri bağlamak için eylemlerin birkaç diğer türleri ile atlı becerileri gösteriler vardı. Performans büyük ölçekli tiyatro savaş canlandırılmasıdır bir önemli özelliği haline ile, önümüzdeki elli yıl boyunca önemli ölçüde geliştirdi. Ve 19. yüzyılın ikinci yarısında geliştirilmiş bir sirk müdürü çoğunlukla geleneksel müzik koreografisini eylemleri gerçekleştirmek eylemlerin değişik bir seçim tanıttı böylece 'geleneksel' biçiminde, 1970'lere kadar sirk kadar ana stili olmaya neredeyse evrensel devam etti.

Çağdaş sirk sirk tanıttı grupların bir dizi insan becerilerine neredeyse sadece dayanır ve diğer sahne sanatları beceri ve stillerden çekti hangi zaman 1980'lerden beri sirk geleneği canlandırılması ile yatırıldı olmuştur. Performans stilleri, Astley zamanından beri değişmiş şekilde de bu sirkler gerçekleştirdik mekanlarından türleri vardır. ilk modern sirkler sınırlı kapalı oturma açık hava yapıları yapılmıştır. Geç 18. 19. yüzyılın ısmarlama sirk binalara (genellikle ahşap) oturma, bir merkez halkası ve bazen sahnede çeşitli tipleri ile inşa edilmiştir. Turne sirkler statik mekanları yerini yaygın olarak 'Büyük Tops' olarak bilinen 'geleneksel' büyük çadır, 19. yüzyıl ortalarında tanıtıldı. Bu çadırlar sonunda en yaygın mekan haline geldi ve günümüze kadar devam etmektedir. Çağdaş sirklerde çadır, tiyatro ve kumarhaneler dahil olmak üzere mekanları çeşitli gerçekleştirmek. Birçok sirk gösterileri hala çapında bir halka genellikle 13 m (42 ft) tutulur. Bu boyut onların hile yapmak için bir cantering at üzerinde dik durmak için bir akrobatik at binici etkin minimum çap olarak 18. yüzyılın sonlarında Philip Astley tarafından kabul edildi.






                                    DUCK HUNT

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 840x474.






Duck Hunt ( Japonca : ?????? Hepburn : Dakku Hanto ? ) bir hafif silah tetikçi video oyunu geliştirildi ve tarafından yayınlanan Nintendo için Nintendo Entertainment System (NES) video oyun konsolu . İlk 21 Nisan 1984 tarihinde Japonya'da piyasaya, daha sonra bir Kuzey Amerika 18 Ekim 1985 tarihinde yayımlanan fırlatma oyunu NES için, ve Avrupa'da 15 Ağustos 1987 tarihinde. oyun olarak piyasaya sürüldü Sanal Konsol için başlık Wii U . [ 2 ]

Olarak ördek avı , oyuncuların kullanmak NES Zapper ateş ördekleri televizyon ekranında görünür. ördekler bir defada bir veya iki görünür, ve oyuncu onları vurmaya üç çekim verilir. Oyuncu her ördek çekim üzerine puan alır. Oyuncu tek ördek gerekli sayıda vurursa yuvarlak , oyuncu bir sonraki tura olacaktır; Aksi takdirde, oyuncu alacaksınız oyun üzerinde .

Oyun başlangıçta birkaç eleştiriler aldı, ancak hafif kritik övgü verilen ve olumlu bir oyun reaksiyonu ortaya edildi. [ 3 ] [ 4 ] NES sürümüne önce, Nintendo da yapılan Duck Hunt dayalı oyun Lazer Kil Çekim Sistemi 1976 yılında yayınladı. [ 5 ] Oyun daha sonra olacağını paket oyun bu oyun ile bir çift oyun paketi olan Super Mario Bros aynı iki oyun artı




                                     CRASH TEAM RACİNG





Crash Team Racing bir olan kart yarış video oyunu tarafından geliştirilen Yaramaz Köpek tarafından yayınlanan Sony Computer Entertainment için PlayStation . Oyun serbest bırakıldı Kuzey Amerika , daha sonra aynı yıl 30 Eylül 1999 tarihinde Avrupa ve Avustralya'da. Bunun için yeniden piyasaya sürüldü Sony Greatest Hits 2000 yılında ve için line-up Platin Range 2001 Daha sonra Avrupa eklendi, 12 Ocak PlayStation Store , 11 Haziran, sonra Japon deposunda, 18 Ekim 2007 tarihinde 2008 ve sonra nihayet Kuzey Amerika mağaza 10 Ağustos 2010 tarihinde.

Crash Team Racing dördüncü taksit Crash Bandicoot serisi . Bu ilk Crash Bandicoot yarış tarz ve son oyunu Crash Bandicoot Yaramaz Köpek tarafından geliştirilen oyunun. Oyunun hikayesi karakter bir hırpani ekibinin çabaları üzerinde duruluyor Crash Bandicoot egomaniacal karşı yarış gerekir serisi, nitros Oksit imha kendi gezegeni kurtarmak için. Oyunda, oyuncular onbeş birinin kontrolünü alabilir Crash Bandicoot sadece sekiz ilk mevcut olsa da, dizi karakterleri. Yarışlarda, saldırgan ve hız artırılması güç ups bir avantaj elde etmek için kullanılabilir.

Crash Team Racing ses karışık görüşleri ile bir araya geldi ama, onun oyun ve grafikler için eleştirmenler tarafından övgüyle karşılandı. Dolaylı bir netice , Crash Nitro Kart , 2003 yılında piyasaya sürüldü PlayStation 2 , GameCube , Xbox , Game Boy Advance ve N-Gage .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

15 Eylül 2015 Salı

Efsane dedigimiz eski oyunlar

                        Efsane dedigimiz eski oyunlar



                                                        AGE OF EMPİRES 




Age of Empires (Türkçe: İmparatorluklar Çağı), 1997 yılında Ensemble Studios tarafından yapılan ve Microsoft tarafından piyasaya sürülen gerçek-zamanlı strateji oyunudur. Tarihi gerçeklerden kaynak aldığı senaryosu ile dikkat çeken oyunda, Taş Devri döneminden Demir Çağına dek süren bir zaman ele alınıyor. Motoru Genie ile de dikkat çeken oyun, 2B bir grafik 
dokusu kullanmasına rağmen o dönem için görülmemiş grafikleriyle de öne çıktı.



                                                      DOOM



Doom (dizilir DOOM resmi belgelerde) [ 1 ] bir olan 1993 bilim kurgu korku temalı first-person shooter ile (FPS) video oyununu id Software . Bu first-person shooter türünün popülariteye başlattı ettiği için, video oyun endüstrisinin en önemli ve etkili başlıklarından biri olarak kabul edilir. Orijinal oyun üç dokuz seviyeli bölüm ayrılmıştır ve üzerinden dağıtılan shareware ve mail order . Ultimate Doom , dördüncü bölüm içeren orijinal oyunun güncellenmiş sürümü, 1995 yılında yayımlanan ve perakende satıldı.





                                              QUAKE 



Quake is a first-person shooter video oyunu , tarafından geliştirilen id Software tarafından yayınlanan GT Interactive 1996 yılında bestelediği ve müzik özellikli Trent Reznor ve Nine Inch Nails . Bu popüler ilk oyun Quake serisi . [ 2 ] silah geniş bir dizi kullanarak çeşitli canavarlar mücadele ederken oyunda, oyuncular çeşitli labirent gibi, ortaçağ ortamlar üzerinden kendi yolunu bulmak zorundadır.

id en halefi Doom serisi, Quake birçok yönden teknoloji ve selefinin oyun üzerine inşa. Aksine Doom motoru daha önce, Quake motoru tam gerçek zamanlı 3D render ve erken destek sundu 3D hızlandırma yoluyla OpenGL . Sonra Doom çok oyunculu sevdirmek yardımcı deathmatches , Quake . çeşitli multiplayer seçenekleri ekledi Online multiplayer ile, giderek daha yaygın hale QuakeWorld gibi güncelleme ve yazılım QuakeSpy bulma ve çok daha kolay ve daha güvenilir internette diğer rakiplerine karşı oynamanın verme sürecini. Çeşitli çok oyunculu mods dahil geliştirilen edildi Team Fortress ve bayrak çekme .


                                   RETURN TO CASTLE WOLFENSTEİN



Return to Castle Wolfenstein , bir olan first-person shooter video oyunu tarafından yayınlanan Activision ve başlangıçta için 19 Kasım 2001 tarihinde yayımlanan Microsoft Windows , PlayStation 2 , Xbox , Linux , Morphos , ARoS ve Macintosh . Tek kişilik bir oyun oldu geliştirilen tarafından Gray Matter Interactive ve Sinir Yazılım onun çok oyunculu modu. geliştirdiği id Software , yaratıcıları Wolfenstein 3D , geliştirme nezaret ve yönetici yapımcı olarak yatırılacaktır edildi. Çok oyunculu tarafı sonunda oyunun en popüler parçası haline geldi, ve tarz etkili oldu. Hasar Splash , bir bağımsız sahipli oyun geliştirici Londra , Yıl baskısının Oyunu haritaların bazı yarattı. Splash Damage da indirilebilir bir çok oyunculu olarak adlandırılan, sadece netice geliştirdi Enemy Territory: Wolfenstein . internet üzerindeki en popüler ücretsiz indirilebilir oyunlardan biridir, [ 2 ] başlıklı bir başka netice, Wolfenstein , 18 Ağustos 2009 tarihinde serbest bırakıldı.




                                                 PAC-MAN




Pac-Man Namco tarafından yapılmış bir arcade oyunudur. 1980 yılında çıkmış ve kısa sürede popüler bir oyun olmuştur.

Pac-Man'de oyuncu labirent içerisinde hareket ederek sarı diskleri bitirmeye çalışır. Hayalet ve canavarlardan kaçarak, hedefi tüm küçük diskleri toplamak olan oyuncu, toplayınca diğer aşamaya geçer. Extra puanlar için çıkan meyveleri toplamak yeterlidir. Büyük sarı diskleri aldığında, canavar ve hayaletler maviye dönüşür ve bir süreliğine yenilebilir duruma gelirler. Oyunun Türkiye'de ilk olarak Atari 2600 kartuşları Dobishko etiketi olarak piyasa sürülmüştür. Oyun Japonya'da Puck-Man olarak çağrılıyordu. Fakat bazı vandallar "P" harfini "F" yapınca, oyun Amerika'da Pac-Man olarak çıktı.



                                                 SÜPER MARİO



Mario  video oyun tasarımcısı Shigeru Miyamoto tarafından yaratılan ve Nintendo'nun çıkardığı Mario oyun serisinin ana karakteri olan hayali karakterdir. Donkey Kong'dan günümüze kadar 200'den fazla video oyununda yer almıştır.

Mario, kardeşi Luigi ile muslukçudur. Prenses Peach'i kaçırmaya çalışan kablumbağa benzeri bir karakter olan Bowser'ı durdurmaya çalışmaktadır. Mario'nun Donkey Kong ve Wario da dahil olmak üzere birçok düşmanı bulunmaktadır. 1995 yılından beri karakteri Charles Martinet seslendirmektedir..[1]

Nintendo'nun maskotu olarak Mario'nun dünyanın en ünlü video oyunu karakteri olduğu söylenebilir.[2] 210 milyondan fazla satış rakamına sahip olan Mario, en çok satan video oyunudur



                                                        FİFA 2005
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.




FIFA Football 2005 veya kısaltılmış haliyle FIFA 2005 Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA)'nın Electronic Arts'a lisans vererek ürettiği FIFA serisinin 10.oyunudur.Oyun bütün Dünyada 8 Ekim 2004 tarihinde piyasaya sürülmüştür.



                                               WİLL ROCK 




Will Rock Kuzey Amerika'da 9 Haziran 2003 ve Avrupa'da 13 Haziran 2003 tarihinde yayınlanan birinci şahıs nişancı video oyunudur.

Bu ilk oyun Saber Interactive'in Saber 3D oyun motoru ile geliştirilmiş ve Ubisoft tarafından yayınlanmıştır. Medya oyuna çok büyük bir ilgi göstermemiştir. Fakat oyun yorumcuları arasında görüş ayrılıklarına sebep olmuştur, 90puan'dan 20puan'a kadar birbirini tutmayan puanlar verilmiştir.[1], ve bazıları oyunu Serious Same benzetmiştir.[2]

Oyunda oyuncular Willford Rockwell karekterini alabilirler. Willford Rockwell, Willford Rockwell'in kız arkadaşı Emma'yı kaçıran tanrıların tanrısı Zeusu ve mitolojik Antik Yunan yaratıklarını hayata geri döndürmeyi başaran fanatik bir grup olan Olympian Restoration Army (ORA)'nin sonrasında kalan bir arkeoloji öğrencisidir. Willford Rockwell Prometheus tarafından, ateş ve zanaat'in Yunan Titanlarını, Zeus'u ve onun hizmet eden köleleri yok etmek ve kız arkadaşını kurtarmak için işe alınmıştır.

Tek oyunculu ve Kooperatif oynanış versyon oyunlarında 10 adet bölüm bulnmaktadır. Birçok oyun yorumcusu oyunda saldıran düşman sayılarına değinmiştir.[3] Oyunun bazı noktalarında farklı türde düzinelerce düşmanın size saldırması mümkündür. Oyunda axe-throwing minotaur gibi bazı yaratıklar öldüğünde ikiye bölünerek tekrar canlanabilir, ayrıca oyunda birçok silah türü mevcuttur: asitli, atomik ve Medusa silahları. Birkaç standard pistol, pompalı, Türk oku, fireball thrower, minigun ve elbombaları. Hatta silah olarak bir kürek bile mevcuttur.




                                               DELTA FORCE1





 1. Özel Kuvvetler Operasyonel Delta Kolu) — yaygın isimleriyle Delta, Delta Force veya Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı'nca Combat Applications Group (Türkçe: Muharebe Başvuru Grubu) olarak bilinir, elit Special Operations Force (SOF) (Türkçe: Özel Operasyon Kuvveti) ve Joint Special Operations Command (JSOC) teşkilatını tamamlayan unsurdur. Birleşmiş Devletler'in iki birincil anti-terörist biriminden biridir, diğeri ABD Navy DEVGRU, aynı zamanda SEAL team Six olarak bilinmektedir. Delta Force, özel en iyi operatörlerden ve özel eğitimlerden geçirilmiş ve dikkatlice seçilmiş ordu askerlerinden oluşmaktadır.

Delta Force'un birincil görevi anti-terörizm, isyan karşıtlığı ve ulusal arabuluculuk operasyonlarıdır, buna rağmen birçok gizli görevleri üstlenen fazlasıyla esnek bir teşkilattır, bu gizli görevler dahilinde rehine kurtarmak, baskın yapmak ve gizli düşman güçlerini ortadan kaldırmak bulunmaktadır. Delta Force, İngiliz Special Air Service (SAS) (Türkçe: Özel Hava Hizmeti)'e benzer şekilde yürüttüğü atfında bulunulmaktadır




                                                              FARCRY 1





Far Cry Almanya'da Crytek tarafından geliştirilmiş ve üç Türk yazılımcının da arasında bulunduğu Ubisoft tarafından yayınlanan oyun, 23 Mart 2004'te Microsoft Windows için satışa sunulmuştur. Far Cry dört ay içinde 730,000 adet satılmış ve halen dünya çapında 1 milyonun üzerinde kopyası satılmaktadır. Orijinal oyunu çeşitli konsollar için üretilmiş ve Far Cry adında bir film çekilmiştir.

Oyunda Mikronezya’da bir tekne kiralama şirketi sahibi olan Jack Carver’ı yönetiyorsunuz. Hırslı bir gazeteci olan Valerie Cortez’e Cabatu adalarına eşlik etmek gibi basit bir işi yaparken, o cennet gibi yerler birden cehenneme dönüşüyor. Oyun genetik mühendisliğinde silahlanmanın tehlikelerine dair konusal ögeler içermektedir ve Krieger adında deli bir bilimadamınca oluşturulmuş biçimsiz yaratıkların ve yerli adalıların soykırımı görülmektedir.

Far Cry'daki arazi bölgeden bölgeye fazlasıyla değişiyor. Pasifik'te kurgulanmış bölgede geçiyor. Kıyıları da kapsayan manzaralar, yoğun yağmur ormanları, çok yüksek kanyonlar, madenler, bataklıklar, ve hatta yanardağ ormanları bulunmaktadır. Sade kıyılarından görünen alanları ve özenilerek yapılmış ordu kampı kompleksleri, bir yeraltı tapınağı, ve ileri teknoloji araştırma laboratuvarları da vardır. Bu yapılar Japon İmparatorluk Kara Kuvvetleri'nden ve sığınaklarından kalmıştır.


                                                                    GTA VİCE CİTY



Grand Theft Auto: Vice City veya kısaca GTA: Vice City, Rockstar North tarafından geliştirilen ve üçüncü şahıs nişancı perspektifinden oynanan aksiyon-macera türündeki video oyunu. Oyunun PlayStation 2, Xbox, xbox 360,playstation 3 PC, iOS ve Android versiyonları mevcuttur.

Oyun, PlayStation 2 konsolları için Kuzey Amerika'da 29 Ekim 2002, Avrupa ve Avusturalya'da 8 Kasım 2002'de satışa sunulmuştur. Oyunun Windows sürümü için Kuzey Amerika'da 1 Mayıs 2003, Avrupa'da ise 5 Mayıs 2003'te satışa sunulmuştur.

Vice City, 1980'lerin Amerika'sında geçer. Oyun 1986'da Miami örnek alınarak tasarlanmış olan Vice Şehri'nde hapisten yeni çıkmış bir mafya üyesi olan Tommy Vercetti karakteri üzerine kuruludur. Oyunda Grand Theft Auto 3'teki grafik motoru kullanılmıştır.



                                                      CRASH BANDİCOOT







Crash Bandicoot bir Amerikan dizi platformu video oyunları . için başlangıçta özel serisi, Sony PlayStation , tarafından oluşturuldu Andy Gavin ve Jason Rubin kendi görev süresi boyunca Yaramaz Köpek için Sony Computer Entertainment . Yaramaz Köpek onun anlayışı bu yana, dizi çoklu platformlarda çıktı ve gitti çeşitli geliştiriciler aracılığıyla ve birçok türlerini kapsayan etti. serisi dünya çapında on sekiz oyun ve sevk 40 milyon kopya toplam vardır.

oyunlar çoğunlukla hayali Wumpa Adaları, güneyinde yer alan bir adalar üzerinde ayarlanır Avustralya diğer yerlerde yaygın olmasına rağmen,. serisinin ana oyunlar ölçüde platformers, ancak birkaç farklı spin-off olan türler . Serinin kahramanı bir olan antropomorfik bandicoot adlı Crash olan sessiz hayatı Wumpa Adaları genellikle oyunların ana tarafından kesilir, antagonist , Doktor Neo Korteks Crash yarattı ve şimdi onun ölümünden daha az bir şey istiyor. Oyunların çoğunda Crash Cortex yenmek ve o olabilir herhangi bir dünya hakimiyeti planlarını bozmak gerekir.






                                                  CONTRA 
 










                                                     METAL SULUG





Metal Slug, ilk olarak 1996'da çıkan iki boyutlu, karakterin devamlı ilerleyip düşman yok etmesine dayanan (shoot 'em up) bir video oyunu serisidir. SNK firması tarafından yapılmış, ilk olarak Neo Geo platformunda yer almıştır. Daha sonra PlayStation, Xbox, Nintendo Wii gibi platformlar için de geliştirilmiştir.

Oyuna "Metal Slug" ismi tasarım ekibinden Meeher'in başlangıçta sülük gibi sürünebilen metal savaş araçları olan bir oyun yapmak istemesi nedeniyle verilmiştir. Daha sonra Contra ve Turrican isimli oyunlar gibi "run and gun" tarzı bir arcade yapılması istenmiştir.[1]



                                                      DİABLO





Diablo (İspanyolca Şeytan) PC ve Macintosh için Blizzard tarafından 1996'nın Ekim ayında piyasaya sürülmüş, karanlık bir ortama sahip bir aksiyon-rol yapma oyunudur.

Çıktığı zamandaki bilgisayar oyunlarına kıyasla, elle çizilmiş bitmap grafikleri, kolay kavranan oyun yapısı ve yüksek oynanabilirliği ile firmaya ve oyun türüne büyük popülerlik kazandırmıştır. Öyle ki bilgisayar oyunları tarihinde az görünür bir şekilde başka bir firma Diablo'ya ek görev paketi (Hellfire, Sierra On-Line Entertainment Inc.) çıkarmıştır.

Oyunun takipçisi Diablo 2 hikâyeyi kaldığı yerden devam ettirmektedir.



                                        DUKE NUKEM


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 960x600.




Oyun, yakın bir gelecek olarak isimlendirilen 1997'de geçmektedir. Dr. Proton isimli çılgın bilimadamı, dünyayı kendi tasarladığı robotlar ile ele geçirmek istemektedir. Duke Nukem, CIA tarafından Proton'u durdurmak ile görevlendirilir. Oyunun bölümleri sırası ile yıkılmış Los Angeles'da, Dr. Proton'un ayda yer alan gizli merkezinde, son olarak gelecekte geçmektedir.





                                            MAXPAYNE







Max Payne, Finlandiyalı Remedy Entertainment tarafından geliştirilip, 3D Realms tarafından üretilmiş ve Gathering of Developers tarafından da yayınlanmış bir üçüncü şahıs nişancı oyundur. Oyun, 21 Mayıs 2001 tarihinde önce Windows için çıkarılmış ardından 22 Şubat 2002 tarihinde Rockstar Games tarafından Microsoft Xbox ve 21 Nisan 2002 tarihinde Sony PlayStation 2 versiyonları yayınlanmıştır. Ayrıca Macintosh platformu için 2002'nin Haziran'ında MacSoft tarafından Kuzey Amerika'da ve dünyanın geri kalanı için de Feral Interactive tarafından yayınlanmıştır. Şu anda Max Payne Mobile iPhone ve Android için de Rockstar Games tarafından yayınlanmıştır.





                                                 PAİNKİLLER





Painkiller is a first-person shooter video oyunu Bu tarafından geliştirilen 12 Nisan 2004 tarihinde yayımlanan Polonyalı oyun stüdyosu Can Fly İnsanlar tarafından yayınlanan DreamCatcher Interactive 



                                                           WOLFİED








Volfied,1989 yılında Taito tarafından hazırlanmış bir video oyunudur. 
Başka bir gezegende yaptığı işi bitiren bir pilot, kendi gezegeni Volfied'a döndüğünde gezegenini ele geçirmeye çalışan garip uzaylılar görür. 



 GOAL3





Goal! 3: Taking on the World (Dünya'yı Sallamak) ,Gol film üçlemesinin 3. filmidir. İlk iki filmde olduğu gibi 3. filmde de yönetmenliği Steve Renolds, senaryo ve yapımcılığı ise Mike Jefferies üstlenmiştir. İlk iki filmden farklı olarak 3. film sinemalarda oynamayacaktır. Ama 15 Haziran 2009'da İngiltere'de DVD ve Blu-Ray olarak satışa sunulacaktır. Bu filmde Tamer Hassan isimli bir Kıbrıs Türk'ü de rol almaktadır






                                     TANK 1990
 

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 700x671.





                                BOMBERMAN





Bombacı ( ???—?? Bonbaman ? ) (olarak da bilinir dynablaster veya Dyna Blaster Avrupa'da [ 1 ] bir olan) Stratejik , labirent tabanlı video oyunu serisinin orijinal tarafından geliştirilen Hudson Soft . [ 2 ] [ 3 ] orijinal oyun yayımlanan 1983 ve Yeni oyunlar beri düzensiz aralıklarla yayınlanmıştır. 2000'li yıllarda çeşitli başlıklar adam Japon oyun şirketi tarafından yayınlanan Konami satın aldıkları zaman serisinin tam kontrol kazandı ve 2012 Bugün Hudson emilir, Bombacı 70 üzerinde yer almıştır [ 4 ] Tüm Nintendo dahil olmak üzere sayısız platformlarda farklı oyunlar ( platformlar için tasarruf 3DS ve Wii U birkaç yanı sıra,) anime ve manga . Onun imtiyaz tüm zamanların en başarılı ticari biridir.



                                     TEKKEN 





Tekken ( Japon : ??? "Demir Yumruk") is a dövüş oyunu , oluşturulan geliştirilmiş ve yayınlanan franchising Namco (daha sonra Bandai Namco Oyunlar ). Orijinal başlayarak Tekken 1994 yılında, seri birkaç devam filmi yanı sıra güncelleştirmeleri ve spin-off başlıkları aldı. serisi de üç film ve diğer medya içine adapte edilmiştir. Dizinin resmi İngilizce adı her zaman tüm harflerle (yazılır TEKKEN için kısaltılmış, TK ).

ana serisi her oyunda hikaye Mishima Zaibatsu şirketi tarafından barındırılan Demir Yumruk Turnuvası Kralı olayları, belgelemektedir. Ödül tipik sonra kazanan aşağıdaki turnuvaya ev sahipliği yapmaya izin verir şirketin kontrolü



                                MORTAL KOMBAT






Mortal Kombat (MK), Midway Games yapımı dövüş oyunu. Dijitize edilmiş grafiklerden oluşan karakterleri ve şiddet içeren yapısı ile bilinmektedir. İlk olarak atari konsollarında çıkmış ve elde ettiği hayran kitlesine karşılık serinin diğer oyunları bilgisayarlara da uyarlanmıştır. Çıkışında yarattığı farklılık, zamanının oyunlarında, grafikler hep çizim iken ilk defa bir dövüş oyununda birebir gerçek resimlerden oluşan hareketli animasyonlar ile yaratılmış karakterler barındırmasıydı.



                             THE KİNG OF FİGHTERS





King of Fighters, SNK'nın tüm oyunlarından en popüler karakterleri bir araya getirerek yarattığı dövüş oyunu serisidir. İlk oyunu 1994 yılında çıkmıştır, 4 bölümlük kısa bir OAV serisi mevcuttur. Çıktığı seneki çoğu dövüş oyununun aksine, bire bir dövüş sistemi yerine üçe üç dövüş sistemine sahip ilk oyundur





                                         TETRİS







Tetris (Rusça: ??´????), ilk olarak Haziran 1985'de Rus bilgisayar mühendisi Aleksey Pajitnov tarafından tasarlanan, 6 Haziran 1984 tarihinde yayınlanmış bir bulmaca oyunudur.[1] Bilgisayar ortamında oynandığı gibi, asıl olarak bu oyuna yönelik çıkan oyun aletlerinde de popüler olmuştur. Özellikle 1990'larda oldukça popüler olmuştur. Pajitnov, oyunun ismini nümerik önek Tetra ile sevdiği spor olan tenisin birleşmesinden türetmiştir. Rekorlar kitabının verilerine göre tüm zamanların en çok oynanan 6. oyunudur




                                         CİRCUS


This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1724x1230.





Bir sirk içerebilir sanatçılar bir şirket palyaçolar , akrobatlar , eğitimli hayvanlar, trapez eylemleri, müzisyenler, Hoopers , ip yürüyüşe , jonglörler , unicyclists ve diğer nesne manipülasyon ve dublör odaklı sanatçıları. Terim 'sirk' da, 150 yıl, modern tarih boyunca çeşitli biçimlerini izledi performansı açıklar. Philip Astley o İngiltere'de 1768 yılında ilk sirk açıldığında, modern sirk 'baba' olmak ile yatırılmaktadır. Erken sirkler neredeyse sadece binicilik gösterileri bağlamak için eylemlerin birkaç diğer türleri ile atlı becerileri gösteriler vardı. Performans büyük ölçekli tiyatro savaş canlandırılmasıdır bir önemli özelliği haline ile, önümüzdeki elli yıl boyunca önemli ölçüde geliştirdi. Ve 19. yüzyılın ikinci yarısında geliştirilmiş bir sirk müdürü çoğunlukla geleneksel müzik koreografisini eylemleri gerçekleştirmek eylemlerin değişik bir seçim tanıttı böylece 'geleneksel' biçiminde, 1970'lere kadar sirk kadar ana stili olmaya neredeyse evrensel devam etti.

Çağdaş sirk sirk tanıttı grupların bir dizi insan becerilerine neredeyse sadece dayanır ve diğer sahne sanatları beceri ve stillerden çekti hangi zaman 1980'lerden beri sirk geleneği canlandırılması ile yatırıldı olmuştur. Performans stilleri, Astley zamanından beri değişmiş şekilde de bu sirkler gerçekleştirdik mekanlarından türleri vardır. ilk modern sirkler sınırlı kapalı oturma açık hava yapıları yapılmıştır. Geç 18. 19. yüzyılın ısmarlama sirk binalara (genellikle ahşap) oturma, bir merkez halkası ve bazen sahnede çeşitli tipleri ile inşa edilmiştir. Turne sirkler statik mekanları yerini yaygın olarak 'Büyük Tops' olarak bilinen 'geleneksel' büyük çadır, 19. yüzyıl ortalarında tanıtıldı. Bu çadırlar sonunda en yaygın mekan haline geldi ve günümüze kadar devam etmektedir. Çağdaş sirklerde çadır, tiyatro ve kumarhaneler dahil olmak üzere mekanları çeşitli gerçekleştirmek. Birçok sirk gösterileri hala çapında bir halka genellikle 13 m (42 ft) tutulur. Bu boyut onların hile yapmak için bir cantering at üzerinde dik durmak için bir akrobatik at binici etkin minimum çap olarak 18. yüzyılın sonlarında Philip Astley tarafından kabul edildi.






                                    DUCK HUNT

This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 840x474.






Duck Hunt ( Japonca : ?????? Hepburn : Dakku Hanto ? ) bir hafif silah tetikçi video oyunu geliştirildi ve tarafından yayınlanan Nintendo için Nintendo Entertainment System (NES) video oyun konsolu . İlk 21 Nisan 1984 tarihinde Japonya'da piyasaya, daha sonra bir Kuzey Amerika 18 Ekim 1985 tarihinde yayımlanan fırlatma oyunu NES için, ve Avrupa'da 15 Ağustos 1987 tarihinde. oyun olarak piyasaya sürüldü Sanal Konsol için başlık Wii U . [ 2 ]

Olarak ördek avı , oyuncuların kullanmak NES Zapper ateş ördekleri televizyon ekranında görünür. ördekler bir defada bir veya iki görünür, ve oyuncu onları vurmaya üç çekim verilir. Oyuncu her ördek çekim üzerine puan alır. Oyuncu tek ördek gerekli sayıda vurursa yuvarlak , oyuncu bir sonraki tura olacaktır; Aksi takdirde, oyuncu alacaksınız oyun üzerinde .

Oyun başlangıçta birkaç eleştiriler aldı, ancak hafif kritik övgü verilen ve olumlu bir oyun reaksiyonu ortaya edildi. [ 3 ] [ 4 ] NES sürümüne önce, Nintendo da yapılan Duck Hunt dayalı oyun Lazer Kil Çekim Sistemi 1976 yılında yayınladı. [ 5 ] Oyun daha sonra olacağını paket oyun bu oyun ile bir çift oyun paketi olan Super Mario Bros aynı iki oyun artı




                                     CRASH TEAM RACİNG





Crash Team Racing bir olan kart yarış video oyunu tarafından geliştirilen Yaramaz Köpek tarafından yayınlanan Sony Computer Entertainment için PlayStation . Oyun serbest bırakıldı Kuzey Amerika , daha sonra aynı yıl 30 Eylül 1999 tarihinde Avrupa ve Avustralya'da. Bunun için yeniden piyasaya sürüldü Sony Greatest Hits 2000 yılında ve için line-up Platin Range 2001 Daha sonra Avrupa eklendi, 12 Ocak PlayStation Store , 11 Haziran, sonra Japon deposunda, 18 Ekim 2007 tarihinde 2008 ve sonra nihayet Kuzey Amerika mağaza 10 Ağustos 2010 tarihinde.

Crash Team Racing dördüncü taksit Crash Bandicoot serisi . Bu ilk Crash Bandicoot yarış tarz ve son oyunu Crash Bandicoot Yaramaz Köpek tarafından geliştirilen oyunun. Oyunun hikayesi karakter bir hırpani ekibinin çabaları üzerinde duruluyor Crash Bandicoot egomaniacal karşı yarış gerekir serisi, nitros Oksit imha kendi gezegeni kurtarmak için. Oyunda, oyuncular onbeş birinin kontrolünü alabilir Crash Bandicoot sadece sekiz ilk mevcut olsa da, dizi karakterleri. Yarışlarda, saldırgan ve hız artırılması güç ups bir avantaj elde etmek için kullanılabilir.

Crash Team Racing ses karışık görüşleri ile bir araya geldi ama, onun oyun ve grafikler için eleştirmenler tarafından övgüyle karşılandı. Dolaylı bir netice , Crash Nitro Kart , 2003 yılında piyasaya sürüldü PlayStation 2 , GameCube , Xbox , Game Boy Advance ve N-Gage .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder